Rahvusvaheline Olümpiakomitee tegi emadel olümpial võistlemise lihtsamaks

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas kolmapäeva hommikul, et imetavatel emadel lubatakse nüüd tuua oma lapsed Tokyo olümpiamängudele, kirjutab Canadian Running

See võimalus on tohutu kergendus mitmele emast sportlasele, kes oleks enne seda muudatust olnud sunnitud valima võistluse vahele jätmise või väikelaste koju jätmise vahel. 

Nende õnnelike sportlaste seas on ka USA olümpiamaratoni katsevõistluste võitja Aliphine Tuliamuk. Mais esitas Tuliamuk olümpia korraldustoimkonnale avalduse lubada tal tuua mängudele oma neljakuune tütar Zoe.

Muret tundis ka üheksakordne olümpiamedalist Allyson Felix, kes pääses hiljuti oma 5. mängule.

«Me pooldame asjaolu, et nii paljud emad suudavad jätkata kõrgemal tasemal võistlemist, sealhulgas olümpiamängudel,» ütles ROK oma avalduses.

Varem olid korraldajad keelanud kõik rahvusvahelised pealtvaatajad, sealhulgas sportlaste pered, kuhu kuulusid ka nende lapsed. Korraldajad on nüüd piiranguid leevendanud, nii et naised ei pea selles olukorras nii rasket valikut tegema.

Lapsed ööbivad väljaspool Olümpiaküla heakskiidetud hotellides, kuna küla alal on käimasoleva pandeemia tõttu ranged piirangud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles