8 soovitust, kuidas hoida suuhügieen korras

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Medical Daily pani kirja lihtsad, kuid tõhusad soovitused, kuidas hoida suuhügieen korras. 

  1. Esimene samm on õige hambaharja valik. Hambaarst dr Steven Barefoot soovitab väiksemat ja pehmete harjastega hambaharja. «Väiksema harjasega saab hambad hõlpsamini puhtaks kui suure harjasega, pesta tuleks 45-kraadise nurga all,» lisas Barefoot. Hambaarst dr Jared Cox soovitab investeerida ka elektrilisse hambaharja, see on hea alternatiiv ja laste jaoks lõbusam variant. 
  2. Otseselt pole olemas «parimat» hambaharja ja hambaniiti «Oluline on see, et töötaksite välja rutiini, mis hõlmab nii harjamist kui ka hambaniiti,» lisas Barefoot. 
  3. Regulaarne hammaste kontroll aitab vältida suuremaid probleeme. Isegi suurepärase koduse suuhügieeniga peaks siiski aeg-ajalt hambaarsti külastama. 
  4. Kasutada võiks pigem alkoholivaba suuvett. 
  5. Hambaarst Cox lisab, et oluline on lisaks hammastele harjata keelt, sest sinna koguneb päeva jooksul palju mikroobe. «Eriti peaks seda harjumust juurutama lastele, kes ei oska ise seda oma suuhügieeni rituaali lisada.»
  6. «Tähtis on ajastus, hambapesu peaks olema esimene asi hommikul ja viimane asi õhtul enne magamaminekut,» lisab hambaarst dr Kian Dhinsa. Üldise soovituse järgi peaks hambaid harjama kindlasti kaks korda päevas. 
  7. Barefoot soovitab harjata ringjate liigutustega hambaid, suuõõnsusi ja keelt. Seda tuleks teha vähemalt kaks minutit. 
  8. Hambaharja vahetamine on äärmiselt oluline, sest kulunud harjas ei puhasta hambaid korralikult. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles