Perearstide selts: 1. kassi minev laps peab enne kooliaasta algust käima perearsti vastuvõtul

PM Tervis
Copy
Laps arsti juures
Laps arsti juures Foto: Shutterstock

Perearstid tuletavad meelde, et enne kooliaasta algust tuleb kooliteed alustavatel 6-7-aastastel lastel käia perearsti juures. «Lapse koolieelne tervisekontroll tehakse perearstikeskuses vastavalt kehtivale juhendile,» selgitas perearstide seltsi juht dr Le Vallikivi.

Eraldi tõendit visiidi kohta perearstid ei väljasta, kuna andmed sisestatakse tervise infosüsteemi, millele on juurdepääs kõikidel tervishoiuasutustel, sealhulgas kooliõdedel. Tõendid olid vajalikud ajal, mil kooliõel ei olnud juurdepääsu perearsti juures tekkinud terviseandmetele.

«Lapse koolieelne tervisekontroll perearsti juures on väga vajalik, kuid pabertõendid jäägu 20ndasse sajandisse,» ütles dr Le Vallikivi. «Kooliõdedel on juurdepääs tervise infosüsteemile ning piisav ülevaade lapse tervisest,» kinnitas dr Vallikivi.

Perearstide selts on võtnud vastu otsuse lõpetada tõendite väljastamine, milleks puudub nii sisuline kui ka seaduslik alus. Nii terviseseisundi hindamiseks kui ka erinevate tervisemurede korral tuleb aga ikka pöörduda oma perearstikeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles