Ministeeriumid ei toeta Suitsuvaba Eesti tubakatoodete nõuete eelnõud (2)

BNS
Copy
Huuletubakas.
Huuletubakas. Foto: Niklas Emmoth / PantherMedia / Niklas Emmoth

Sotsiaalministeerium ja rahandusministeerium ei toeta riigikogu saadikute ning Suitsuvaba Eesti toetusrühma liikmete Tarmo Kruusimäe, Üllar Saaremäe, Madis Millingu ja Paul Puustusmaa ning lisaks Raivo Tamme, Kert Kingo, Kalle Grünthali ja Andres Metsoja algatatud tubakatoodete reguleerimise eelnõu.

Seaduseelnõu näeb ette nõuded tubakavabale huuletubakale ja selle pakendile, mida kehtiv kord ei reguleeri. Samuti muudetakse nõudeid elektroonilise sigareti vedeliku koostisele ning tubakatoodete jaemüügi reegleid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Sotsiaalministeerium kommunikatsioonibüroo teatel eelnõud ei toeta, samuti ei toeta seda rahandusministeerium, leides, et vaja oleks välja töötada õigusraamistik, mis näeb ette ühtse lähenemise kõikidele teadaolevatele uut liiki tubakatoodetele. Ministeeriumi vaates tuleks tubakatooteid kohelda võimalikult ühtmoodi mitte ainult maksustamise mõttes, vaid ka tervisekaitse eesmärkidel.

Valitsus arutab eelnõu päevakorra kohaselt neljapäevasel istungil, valitsuse arvamus tuleb esitada 15. juuliks riigikogu sotsiaalkomisjonile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles