Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Nutitelefon ei vähenda igavust

Copy
Foto: Shutterstock

Radboudi ülikooli Hollandi käitumisteaduse instituudi teadlaste rühm leidis, et töötajad, kes kasutavad nutitelefoni lühikeste pauside tegemiseks, ei vähenda igavust ega väsimust.

Nutitelefoni tulekul on olnud ühiskonnale sügav mõju - lisaks sellele, et neid kasutatakse helistamiseks või tekstsõnumite saatmiseks, kasutatakse neid ka suhtluseks läbi erinevate rakenduste, kirjutab Medical Xpress

Paljud inimesed vastavad, et kasutavad nutitelefoni igavuse peletamiseks või stressi maandamiseks. Selle väite kontrollimiseks palusid teadlased abi 83 Ph.D. kandidaatidelt Radboudi ülikoolis. Kõigil paluti töö ajal iga tund teatada oma igavuse ja väsimuse tasemest. Samuti oli neil oli ka nutitelefoni rakendus, mis registreeris selle kasutamise.

Tulemused olid üllatavad, teadlased leidsid, et mitte ainult telefoni sellisel viisil kasutamine ei leevendanud igavust ega väsimust, vaid tegi olukorra paljudel juhtudel veelgi hullemaks.

Teadlased märgivad, et nende jõupingutused olid vaid üks väike uuring, kuid nende tulemused näitavad, et töötajad võivad oma väsimuse või igavuse vähendamiseks kaaluda alternatiive.

Tagasi üles