Belgias nakatus eakas naine korraga kahe koroonatüvega

Indrek Ojamets
, toimetaja
Copy
Koroonaviirus. Illustratsioon.
Koroonaviirus. Illustratsioon. Foto: Shutterstock

Eksperdid hoiatavad, et võimalik on nakatuda ka kahe koroonaviiruse variandiga, kuivõrd 90-aastasel Belgia naisel tuvastati nii Suurbritannia tüvi (alfa-tüvi) kui ka LAV tüvi (beeta-tüvi).

Naine suri selle aasta märtsis Belgias ning ta ei olnud vaktsineeritud, vahendab BBC. Arstid kahtlustavad, et ta sai nakkuse kahelt erinevalt inimeselt.

Eksperdid märgivad, et niisugune topeltnakatumine on esimene omalaadne dokumenteeritud juhtum.

Belgias Aalsti linnas asuva haigla juhtivteadur Anne Vankeerberghen ütles, et kui naine nakatus koroonaviirusega, siis olid mõlemad variandid Belgias ringlemas, ühtlasi olid need nimetatud murettekitavateks viirusetüvedeks. «Seega on tõenäoline, et daam oli nakatunud kahelt erinevalt inimeselt saadud viirusetüvega. Kahjuks me ei tea, kuidas ta nakatus.» Ta oli daam, kes elas üksi, kuid tal oli palju abilisi, kes käisid tema eest hoolitsemas, lisas Vankeerberghen. 

Siiski pole teada, kas kahe murettekitava viiruse variandiga korraga nakatumine mängis rolli patsiendi seisundi kiires halvenemises. 

Warwicki ülikooli viroloogiaekspert professor Lawrence Young ütles, et kahe murettekitava variandi tuvastamine ühel inimesel ei ole üllatus. Viirust võis edasi kanda üks inimene, aga nakatumine võis toimuda ka kokkupuutel mitme inimesega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles