Milline trenn aitab kõige paremini kaalu kaotada?

PM Tervis
Copy
Kõhurasva hulga alandamiseks on väga oluline kardiotreening, näiteks treppidest käimine, kiire kõnd või jalgrattaga sõitmine.
Kõhurasva hulga alandamiseks on väga oluline kardiotreening, näiteks treppidest käimine, kiire kõnd või jalgrattaga sõitmine. Foto: Shutterstock

Regulaarne füüsiline aktiivsus aitab säilitada vaimset ja füüsilist tervist, ennetada mitmeid kroonilisi haiguseid ning säilitada normaalkaalu. Eksperdid selgitavad, kuidas peaks treenima, et võimalikult kiiresti kaalu kaotada, vahendab Medical Daily.

Üldiselt soovitatakse inimestel leida endale sobiv ja meelepärane trenn, millega regulaarselt tegelemine ei oleks kohustus, vaid nauding. Kui aga inimese peamine eesmärk on kaotada kaalu, tuleb arvesse võtta erinevate treeningute mõju seedimisele, energiakulule ja kehakaalule.

Kardiotrenn põletab rohkelt kaloreid, kuid eriti tõhus on see siis, kui kardiot kombineerida jõutrenniga. Kardiotrenn aitab säilitada südame ja veresoonkonna tervist ning see peaks olema regulaarne osa iga inimese treeningkavas.

Kaks tõhusamat viisi vastupidavustrenniks on intervalltreening ja ühtlane kardiotrenn. Intervalltreeningu käigus sooritatakse kahe kuni nelja minuti jooksul suure intensiivsusega harjutusi ning seejärel paar minutit kergemaid harjutusi. Jooksmise puhul tuleks kuni neli minutit sprintida ning seejärel aeglasemalt joosta või teha kiirkõndi. Uuringutest on selgunud, et intervalltreening on kaalukaotuse jaoks tõhusam kui tavaline kardiotrenn. Ühtlaseks kardiotrenniks sobib hästi 30–40 minutit sörkjooksu, rattasõitu, ujumist või kiirkõndi.

Raskustega treenimine on samuti tõhus viis lisakilodest vabanemiseks. Raskustega treenides suureneb lihaste osakaal ning väheneb rasvaprotsent, sest lihasmassi kasv põletab rohkelt kaloreid. Tänu sellele kiireneb seedimine ning mida suurem on inimese lihasmass, seda rohkem kaloreid ta päeva jooksul kulutab. Raskustega treenimine aitab säilitada luutihedust, vähendab vigastuste ning kukkumiste riski ning toetab liigeste tervist ka kõrgemas eas. Samuti on leitud, et raskustega treenimisel on oluline mõju aju tervisele ning närvirakkude tootmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles