Viis soovitust, kuidas ohutult rallit nautida

PM Tervis
Copy
Foto: Timo Anis/Scanpix

Sel nädalalõpul toimub Lõuna-Eestis WRC Rally Estonia, millele osutab turvateenust G4S Eesti enam kui 380 liikmelise turvameeskonnaga. Ürituse turvapealik Kristjan Saarik G4Sist toob välja põhilised soovitused, mida peaks rallile tulles kindlasti järgima.

1. Võta arvesse turvatöötaja märguandeid. Turvatöötaja ülesanne on rallil tagada pealtvaatajate turvalisus. Turvatöötajad annavad vilega märku saabuvast ralliautost ja sekkuvad, kui pealtvaataja läheb keelualasse või ohustab oma käitumisega ennast ja teisi pealtvaatajaid.

2. Pargi auto selleks ettenähtud kohta. Kuna rallil on ühes piirkonnas tavapärasest rohkem inimesi, siis jälgi hoolega, et pargid oma auto nii, et see ei jääks segama liiklust. Jälgi parkimiskorraldajate nõudeid ja liiklusmärke ning arvesta teistega. Vastupidisel juhul võib tekkida olukord, kus operatiivsõidukid ei pruugi abivajaja juurde pääseda, sest tee on kinni pargitud.

3. Viibi ainult publikule lubatud alas. Enne starti tähistatakse keelualad turvalintide ja keelumärkidega. See on tarvis selleks, et pealtvaatajad teaksid, kus viibida kindlasti ei tohiks. Keelualades viibimine on ohtlik, sest väga suur oht on teelt välja sõitvale ralliautole ette jääda.

4. Ära tarbi liigselt alkoholi. Alkoholijoobes inimene ei taju ohte adekvaatselt ning sageli eriavad purjus seltskonnad ka turvatöötajate korraldusi. Leppige enne üritust kokku, kes on teie sõpruskonnas kaine grupijuht. Vajadusel saab ta teiste sõprade järele valvata ning kiirelt sekkuda, kui keegi ülemeelikuks muutub ja keelatud aladesse kipub minema.

5. Ralliraja ületamiseks küsi abi turvatöötajalt. Kui peate pealtvaatamisalasse minnes või sealt tulles ületama kiiruskatseks kasutatavat teed, siis järgige hoolega turvatöötajate korraldusi ja veenduge ka ise oma liikumise turvalisuses. Kasutage tee ületamiseks selleks lubatud kohti.

Turvalist nädalavahetust! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles