Brasiilia presidendi luksumise taga oli soolesulgus

Copy
Brasiilia president Jair Bolsonaro pärast haiglast välja saamist.
Brasiilia president Jair Bolsonaro pärast haiglast välja saamist. Foto: Sebastiao Moreira

Brasiilia president Jair Bolsonaro sai pühapäeval välja haiglast, kus ta oli neli päeva soolesulgust ravinud.

President viidi kolmapäeval Brasilias sõjaväehaiglasse, et selgitada välja umbes kümme päeva kestnud luksumise põhjus. Samal päeval toimetati ta edasi São Paulo erahaiglasse.

Parempopulist Bolsonaro kurtis haiglast lahkudes ajakirjanikele, et peab dieeti pidama, kuid loodab siiski kümne päeva pärast ka biifsteeki süüa.

«Tundus, nagu oleks mu kõht põlenud. Põhjuseks oli soolehäda, mis minusugusel pärast operatsioone võib tulla, sest mind on pussitatud,» rääkis ta ajakirjanikele.

66-aastast Bolsonarot on kuus korda opereeritud pärast seda, kui teda 2018. aastal valimiskampaania ajal kõhtu pussitati.

Bolsonaro seadusandjast poeg Eduardo Bolsonaro ütles, et arstid eemaldasid presidendi maost ligi liitri sinna kinni jäänud vedelikku, mis tekitas valusid.

Haiglas olles jätkas Bolsonaro töötamist ning oli sotsiaalmeedias väga aktiivne, postitas fotosid ja kirjutas poliitikateemadel kommentaare.

Tervisehäda tabas Bolsonarot raskel ajal, mil rahulolematus tema tegevusega on küsitluse järgi kõrgeimal tasemel ning senatis alagatati uurimine presidendi koroonapandeemiat ignoreerinud tegevuse asjus.

Opositsioon nõuab saadikutekoja esimehelt Bolsonaro suhtes umbusaldusmenetluse alustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles