Stroomi rannas lehvib reostust märgistav lipp

PM Tervis
Copy
Jaanilaupäeva õhtu Stroomi rannas
Jaanilaupäeva õhtu Stroomi rannas Foto: Madis Veltman

​Stroomi rannas heisati uuesti reostust märgistav lilla lipp, sest veest leiti üle normi soole enterokokke.

«Stroomi ranna suplusvee kvaliteet on muutlik. Kui veel 15. juulil võetud veeproovide analüüs oli hea, siis juba 19. juulil võetud veeproovid ei vasta nõuetele ja viitavad, et vette on sattunud reoaineid. Terviseamet võttis ka kordusproovi, kuid kuni uute tulemuste saabumiseni ei ole soovitatav ujuma minna,» ütles Põhja-Tallinna vanema kohusetäitja Manuela Pihlap.

Reostuse allikate osas veel lõplikku selgust ei ole, kuid Põhja-Tallinna valitsus alustas koostööd riikliku keskkonnaametiga, et teha õhuseiret võimalike reostusallikate tuvastamiseks. Rannavalve heiskas Stroomi rannas lilla lipu, mis annab märku, et merevesi on saastunud. Reostus võib avaldada kahjulikku toimet nii lastele, vanuritele kui nõrgema immuunsüsteemiga inimestele. Pikakari rannas on näidud endiselt head ja suplemine lubatud.

Tallinna linn ja Põhja-Tallinna valitsus on Stroomi rannas suplusvee kvaliteedi parandamiseks seni astunud ja astumas järgmisi samme:

  1. Kooskõlastatult terviseametiga suplusvee kvaliteeti iseloomustavate esinduslike veeproovide arvu suurendamine Stroomi rannas suplushooaja jooksul ning täiendavalt esinduslike veeproovide võtmine Mustjõe oja valgalal ja Rocca al Mare väljalasu juures. Igas mainitud kohas võetakse üks proov nädalas suplusperioodi jooksul.
  2. Uue, projekteerimise ootel oleva Seevaldi suunalise merre suunduva kollektori keskkonnamõjude hindamise läbiviimine.
  3. Kopli lahe rannikul on keelustatud koerte ja hobuste ujutamine/pesemine, minimeerimaks koduloomade väljaheidetest tingitud reostust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles