Piret Järvis-Milder kutsub üles väikelapsi rohkem rinnaga toitma

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

1.–7. augustini tähistatakse maailmas rahvusvahelist rinnaga toitmise nädalat. Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee ja Piret Järvis-Milder avaldasid videotervituse rahvusvahelise rinnaga toitmise nädala puhul. 

«Siin pole kahtlust, et on parim anda beebile rinnapiima vähemalt aasta, võimalusel kaks või kolmgi, sest rinnapiim ongi tõeline imejook,» ütleb Järvis-Milder. 

Paraku on rinnaga toitmise näitajad nii Eestis kui ka maailmas languses. Eestis vähenes ainult rinnapiimatoidul olnud laste osatähtsus 2020. aastal eelnevaga võrreldes kõikides vaadeldud vanuserühmades (1 nädal, 1-, 3- ja 6 kuud) keskmiselt kolm protsenti.

Ühenädalaselt oli üksnes rinnapiimatoidul 82 protsenti, ühekuuselt 75 protsenti, kolmekuuselt 62 protsenti ja kuuekuuselt 20. Paljude teaduspõhiste uuringute käigus on leitud, et rinnaga toitmine on üks kuluefektiivsemaid rahva tervise edendamise viise, mis paneb aluse lapse heale füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele tervisele.

Rinnaga toitmine ei pruugi siiski alati kulgeda probleemideta. Seetõttu on pere ja ühiskonna toetus väga oluline. Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee ja Piret Järvis-Milder kutsuvad kõiki üles järeltulevate põlvede tervise ja heaolu nimel toetama ning soodustama rinnaga toitmist ning jagama rinnaga toitmise nädalaks valminud videot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles