Tartus saab kuulmisbussis neljapäeval end tasuta testida

BNS
Copy
Kui kuulmine on juba kahjustunud, tuleks kanda individuaalselt spetsialisti poolt programmeeritud kuulmisabivahendit.
Kui kuulmine on juba kahjustunud, tuleks kanda individuaalselt spetsialisti poolt programmeeritud kuulmisabivahendit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartus Autovabaduse puiesteel saab neljapäeval ja reedel vastused kuulmisega seotud küsimustele ning testida tasuta oma kuulmist.

Kuulmisbuss koos esmatasandi kuulmisnõustajatega jõuab Autovabaduse puiesteele neljapäeval ja pakub kõigile võimalust testida oma kuulmist või saada infot kuuldeaparaatide taotlemise, kompenseerimise ja hooldamise kohta, teatas linnavalitsuse pressiesindaja kolmapäeval. Lisaks antakse nõu muude kuulmisega seotud küsimuste korral. Kuulmisbuss on Autovabaduse puiesteel neljapäeval ja reedel kohal kella 11-19.

«Oleme kuulmisbussist unistanud juba mitu aastat ning nüüd see on lõpuks kohal. Mobiilne kuulmisnõustamine on aidanud mujal maailmas väga palju inimesi, kellel ei ole olnud aimugi, et nende pikaajalisi vaimse ja füüsilise tervise probleeme on põhjustanud just kuulmislangus. Tule testi ka sina oma kuulmist ja küsi nõu meie esmatasandi kuulmisnõustajatelt,» ütles Eesti vaegkuuljate liidu juhatuse esimees ja kuulmisbussi koordinaator Külliki Bode.

Kuulmisbuss on Eesti vaegkuuljate liidu ja heade annetajate toel ellukutsutud projekt, mille eesmärgiks on tuua kuulmise testimine ja kuulmisnõustamine inimestele lähemale. Autovabaduse puiesteel esitletakse kuulmisbussi esmakordselt ning seejärel sõidab buss kogukondade kutsel teistesse küla- või linnakeskustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles