Lätis võivad erru minna 33 vaktsineerimisvastast sõjaväelast

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine õpetajate hulgas peab olema prioriteet
Vaktsineerimine õpetajate hulgas peab olema prioriteet Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lätis peavad 33 sõjaväelast, kes keeldusid end Covid-19 vastu vaktsineerimast, tõenäoliselt teenistusest lahkuma, kuigi mõni neist võib pärast errusaatmise käskkirja veel ümber mõelda, ütles BNSile Läti väe ülemjuhataja kindralleitnant Leonids Kalniņš.

Ta ütles, et Läti väes teenib umbes 7000 sõjaväelast ja Covid-19 vastu vaktsineerimine kulges väga tõhusalt. Praeguseks on 97 protsenti Läti sõjaväelastest vaktsineerimisega lõpule jõudnud, kolm protsenti on Covid-19 aga läbi põdenud või neil on meditsiiniline põhjendus vaktsineerimisest hoiduda. Nende kolme protsendi seas on ka 33 vaktsineerimisest keeldunut.

Nende suhtes algatati distsiplinaarmenetlus ja nõutakse käsu täitmata jätmise põhjendamist. Kui põhjus ei ole seadusepärane, järgneb ülemjuhataja käskkiri nende erru saatmise kohta.

«Mõned neist 33-st sõjaväelasest kavatses nagunii erru minna. Algas distsiplinaarprotseduur, arvan, et mõni, nähes errusaatmise käskkirja, mõtleb kindlasti ümber. Seda on varemgi juhtunud,» ütles Kalniņš.

Teadupoolest said vaktsineerimisvastased Läti sõjaväelased käsu 1. augustiks otsustada, kas vaktsineerida end või lahkuda teenistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles