Iisrael alustas üle 50-aastastele kolmanda vaktsiinidoosi süstimist

Copy
vaktsineerimine
vaktsineerimine Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Iisrael alustas reedel 50-aastastele ja vanematele kodanikele kolmanda koroonavaktsiini doosi süstimist, et tugevdada nende immuunsüsteemi viiruse deltatüve vastu.

Kahe nädala eest hakati lisadoosi süstima eakatele, neljapäeval teatas valitsus, et edaspidi saab seda alates 50. eluaastast.

«See on tähtis samm võitluses deltapandeemiaga,» ütles peaminister Naftali Bennett.

Iisrael alustas koroonaviiruse vastu vaktsineerimise kampaaniat ühena esimestest juba detsembri keskel, olles sõlminud ravimifirmaga Pfizer lepingu miljonitele doosidele. Vastutasuks lubati andmeid vaktsiini toime ja tõhususe kohta.

Kampaania aitas nakatumist oluliselt vähendada, kuid olukord muutus, kui liikvele läks deltatüvi, millesse nakatusid ka need inimesed, kelle immuunsus oli vaktsineerimisest möödunud kuue kuuga langenud.

«Täna hommikust alates vaktsineeritakse 50- ja 60-aastaseid Claliti kliinikutes üle riigi,» ütles Caliliti terviseteenuste innovatsioonijuht ja Iisraeli riikliku Covid-19 ekspertnõukogu liige Ran Balicer.

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) on teinud üleskutse loobuda tugevdavate lisadooside süstimisest vähemalt septembri lõpuni, et vaktsiini jätkuks ülemaailmseteks tarneteks.

Bennett ütles aga, et Iisrael teeb lisadoosi süstimisega maailmale suure teene.

Tervishoiuministeeriumi andmetel on praeguseks kolmanda vaktsiinidoosi saanud üle 770 000 iisraellase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles