Õpilasi meelitatakse auhinnaloosiga kaitsepookima (8)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Covidi vastu vaktsineerimine Koidula koolis. Foto on illustreeriv.
Covidi vastu vaktsineerimine Koidula koolis. Foto on illustreeriv. Foto: Jüri Looring

Tallinna koolides korraldatakse augusti teises pooles kaitsepookimine ning õpilaste vahel loositakse välja hulgaliselt auhindu. 

21.–22. augustil ning 27.–29. augustil kell 10–20 toimub Tallinna koolides vaktsineerimine, kus lisaks Pfizer/BioNTech Comirnaty vaktsiini saamisele osaleb iga vaktsineeritu auhinnaloosis. 

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on linn välja pannud tuhandeid auhindu, mida toetab paarkümmend ettevõtet, et koolides vaktsineerimise vastu huvi äratada. «Vaktsineerimine on jätkuvalt vabatahtlik, aga meie eesmärk on anda inimestele võimalus teha lihtne valik vaktsineerimise kasuks ikka selleks, et algaval õppeaastal oleksid võimalikult paljud õpilased, õpetajad ja pered koroonaviiruse eest kaitstud,» lisas Kõlvart.

Koolides vaktsineerimise auhinnafondis on lisaks 30 iPadile 25 kruiisi Stockholmi, 500 viietunnist merekruiisi Läänemerel ning 100 spaakülastust. Samuti leidub auhindade seas kinkepileteid elamuste saamiseks: muuseumipiletid, teatripiletid, kinopiletid ja muud. Igale vaktsineeritule antakse lisaks ka jäätist või kommi.

Vaktsineerimine toimub kõigis linnaosades ühtekokku 16 koolis üle linna:

Laupäeval, 21. ja pühapäeval, 22. augustil kell 10–20 toimub vaktsineerimine Kesklinnas Tallinna reaalkoolis (Estonia pst 6), Lasnamäel Tallinna Läänemere gümnaasiumis (Vormsi 3) ja Tallinna Laagna gümnaasiumis (Vikerlase 16), Haaberstis Tallinna Järveotsa gümnaasiumis (Järveotsa tee 31), Mustamäel Tallinna 32. keskkoolis (Kiili 10) ja Põhja-Tallinnas Pelgulinna gümnaasiumis (Mulla 7).

Reedel, 27., laupäeval, 28. ja pühapäeval, 29. augustil kell 10–20 on vaktsineerimine Kesklinnas Tallinna 21. koolis (Raua 6), Kristiines Tallinna Kristiine gümnaasiumis (Nõmme tee 32), Lasnamäel Lasnamäe gümnaasiumis (Pae 59) ja Tallinna Kuristiku gümnaasiumis (K. Kärberi 9), Pirital Pirita majandusgümnaasiumis (Metsavahi tee 19), Haaberstis Tallinna Õismäe Vene lütseumis (Õismäe tee 28), Mustamäel Tallinna 53. keskkoolis (J. Sütiste tee 42) ja Tallinna tehnikagümnaasiumis (Sõpruse pst 187), Nõmmel Tallinna Nõmme põhikoolis (Raudtee 68) ja Põhja-Tallinnas Ehte humanitaargümnaasiumis (Ehte 9).

Tervishoiuteenust pakuvad Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Tallinna Kiirabi ning SA Tallinna Koolitervishoid. Vaktsineerimiseks koolides eelregistreerima ei pea, lisaks õpilastele on vaktsineerima oodatud kõik ümberkaudsed elanikud.

Kõik Tallinna koolid on saatnud õpilastele ja lapsevanematele teavituskirja ja vanema nõusoleku vormi. Õpilane saab vaktsineerima minna koos vanemaga või vanema antud kirjaliku nõusolekuga. Nõusoleku vormi leiab ka Tallinna kodulehelt.

Kui vaktsineerimispunkt ei ole õpilase enda koolis, võib ta minna mistahes kooli, kus vaktsineerimine on korraldatud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles