Johnson & Johnson: teine vaktsiinidoos suurendab immuunsust (1)

Copy
Süstal.
Süstal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

USA ravimihiid Johnson & Johnson teatas kolmapäeval, et teine doos ettevõtte koroonavaktsiini suurendab esimese doosiga saadud immuunsust.

Kahes meditsiinilises uurimuses, millele pole veel eksperthinnangut antud, leiti, et lisadoos suurendab viiruse antikehade arvu üheksakordselt, teatas ettevõte avalduses.

President Joe Biden'i administratsioon teatas plaanist pookida kõik ameeriklased, kes kaitsesüstiti Pfizeri ja Moderna mRNA vaktsiinidega, ka kolmanda doosiga kaheksa kuud pärast teise kaitsesüsti saamist.

USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskus (CDC) ütles, et eeldatavasti on vaja teist Johnson & Johnsoni vaktsiinidoosi, kuid kindla soovituse andmiseks vajab CDC lisainfot.

Ettevõtte pressiteates ei täpsustatud, millal teine doos poogiti, kuid info meditsiiniliste katsetuste kohta valitsusasutuste kodulehtedel näitab, et ettevõte tegi katsetusi mitme ajavahemikuga, alustades kuuest kuust.

CDC on öelnud, et koroonaviiruse vaktsiinide tõhusus langes pärast äärmiselt nakkava viiruse deltavariandi levikut.

Käimasolevas uurimuses USA tervisetöötajate kohta, keda vaktsineeriti peamiselt Pfizeri ja Modernaga, selgus, et vaktsiinide tõhusus langes viiruse deltavariandi puhul 91 protsenti pealt 66 protsendini.

Kuid suurema osa uurimuste kohaselt säilis vaktsiinide kaitse viiruse raskete sümptomite ning suremuse vastu, jäädes 90 protsendi juurde.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles