Ravimiladu muutub terviseameti eraldi struktuuriüksuseks (6)

BNS
Copy
Vaktsiinidoosid.
Vaktsiinidoosid. Foto: Kristjan Teedema

1. septembrist jõustuvad terviseameti põhimääruse muudatused, millega ameti ravimiladu muutub eraldi struktuuriüksuseks, mis allub otse ameti peadirektorile.

Määruse rakendamiseks on vaja muuta terviseameti teenistujate koosseisu ning töölepinguid. Need nakkushaiguste osakonna teenistujad, kes on seni täitnud ravimilaoga seotud ülesandeid, plaanitakse viia üle loodava ravimilao koosseisu.

Ravimilao ülesannete täitmisega seotud töötajate alluvus muutub selgemaks ja on paremini eristatav terviseameti muudest ülesannetest. «Sellest tulenevalt võib eeldada, et töötajate keskendumine põhiülesannetele ning üldine tähelepanu nõuete järgimisele paraneb,» seisab määruse muutmise seletuskirjas.

Kehtiva põhimääruse kohaselt on ameti peamisteks struktuuriüksusteks osakonnad, talitused ja laborid. Samuti puudus skeem, kuidas on kesklao ja vaheladude tegevuses korraldatud alluvusküsimused.

Ravimilao põhiülesandeks on immuunpreparaatide jaotamine, säilitamine ja vedu ning külmahela toimimise tagamine. Täpsem ülesannete loetelu esitatakse ravimilao põhimääruses, mille kinnitab terviseameti peadirektor.

Ravimiladu, kui eriliigiline struktuuriüksus lisatakse peadirektori otsealluvuses olevate üksuste loetelusse. Ladu koondab seni nakkushaiguste osakonna täidetud ülesanded seoses riigi antiretroviirusravimite, immuunpreparaatide ja antidootide käitlemisega.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles