Suurbritannias tuntakse muret eelseisva gripihooaja pärast (1)

Copy
Vaktsineerimine. 
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suurbritannia üks suuremaid gripivaktsiini pakkujaid hoiatas laupäeval, et veokijuhtide puuduse tõttu võib tarnetel esineda kuni kahenädalasi viivitusi.

Vaktsiinifirma Seqirus süüdistas Inglismaad ja Walesi puudutavates tarnehäiretes «ettenägematuid raskusi, mis on seotud viivitustega maanteeveos».

Ettevõtte teatel «tehakse kõvasti tööd, et viivitus lahendada ja lubada klientidel gripivastane vaktsineerimine ümberkorraldada».

Ehkki gripipuhangute tõsidus varieerub aastast aastasse, tuntakse muret, et koroonaviiruse tõttu kehtestatud piirangud on teinud Ühendkuningriigi elanikud gripile haavatavamaks.

«Gripivastane immuniseerimine on tänavu selgelt väga oluline ja selle olulise põhjus on lukustusmeetmed. Meil oli läinud talvel väga madal gripi levimus,» ütles Oxfordi ülikooli professor Anthony Harnden, kes nõustab riigi valitsust vaktsineerimise asjus.

«Me teame, et kui eelneval aastal on gripi levimus madal olnud, näeme järgneval aastal sageli kõrget nakatumust. Seega on üpriski võimalik, et meil esineb tänavu palju grippi,» ütles Harnden BBC-le.

Valitsuse teatel tehakse sel talvel gripivaktsiin tasuta kättesaadavaks üle 35 miljonile inimesele, nende seas õpilased.

Tarneprobleemidest on teatatud ka mitmes teises Briti tööstusharus. Selle üks peamisi põhjusi on Brexit, mille järel Euroopa Liidu riikidest pärit veokijuhid mandrile naasid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles