Haiglate Liidu sügiskonverentsi peateemaks on tervishoiu kvaliteet

BNS
Copy
Foto: Shutterstock

Viljandi Pärimusmuusika aidas kolmapäeval ja neljapäeval toimuva Eesti Haiglate Liidu sügiskonverentsi peateemaks on tervishoiuteenuse kvaliteet ning patsiendiohutus.

Haiglate Liidu juhi Urmas Sule sõnul ei ole kunagi varem olnud tervishoiu kvaliteedi ja patsientide ohutuse tagamine olulisem, kui see on praegu. «Koroonapandeemia on toonud välja mitmed tõsised ja tähelepanu vajavad probleemid meie tervishoiusüsteemis, olgu selleks siis isikukaitsevahendite kättesaadavus või tervishoiutöötajate nappus.»

Pandeemiaga toimetulekule paralleelselt peavad haiglad ja tervishoiusüsteem suutma pakkuda kvaliteetset ja turvalist arstiabi, lisaks koroonapatsientidele, ka kõigile teistele haigetele, selgitas Sule. «Kuidas seda teha piiratud ressursside tingimustes, seda me konverentsil arutamegi.»

Sarnaselt varasemate aastatega arutatakse konverentsil tervishoiu päevakajalisi küsimusi, kaasates sotsiaalministeeriumi, Tervisekassat ja teisi koostööpartnereid. Konverentsi esimesel päeval esinevad ettekannetega tervise- ja tööminister Tanel Kiik, sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Agris Koppel, Tervisekassa juhatus, Pärnu Haigla kvaliteediteenistuse juhataja Teele Orgse, terviseameti peadirektor Üllar Lanno, päästeameti nõunik Priit Laos ning Eesti Puuetega Inimeste Koja tegevjuht Anneli Habicht. Vestlusringis osalevad riigikantselei strateegilise info keskuse SITKE juht Lauri Luht, sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa ja terviseala asekantsler Heidi Alasepp.

Sügiskonverentsi teise päeva programm läheb sujuvalt üle Viljandi Haigla korraldatavaks konverentsiks «Kuidas läheb, Marta?», mis keskendub inimkesksetele raviteekondadele ning kus tutvustatakse paikkondlike tervishoiu- ja sotsiaalteenuste integreerimise pilootprojekti (PAIK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles