Keila linn sai uue ja kaasaegse tervisekeskuse

PM Tervis
Copy
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Erakogu/Keila Haigla

SA Keila Haigla avas täna kaasaegse tervisekeskuse, milles on ruumid neljale perearstile ja apteegile. Uued ruumid on valminud ka röntgenkabinetile ja eriarstidele. Renoveeritud korpuses on kaasaegne hemodialüüsikliinik ning 54 voodikohta, mille puhul uudne lüüsisüsteem vähendab oluliselt infektsioonihaiguste ohtu.

Sümboolse lindi uue keskuse avamisel lõikasid läbi sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja Keila linnapea Enno Fels. Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul on täna avatud keskus hea näide koostööst erakapitali ja kohaliku omavalitsuse vahel kogukonnale uute võimaluste loomisel.

SA Keila Haigla juhatuse liikme Merle Vaheri sõnul võib tänast lahendust, milles on koondunud perearstid, diagnostika, eriarstid, hemodialüüs, õendushaigla ja sotsiaalhoolekanne, pidada täiuslikuks.

«See on Keila kui lokaalse tõmbekeskuse jaoks ideaallahendus, mis hõlmab endas nii sotsiaal- kui tervishoiuteenust,» rõhutas Vaher.

Vaher tõi olulise arenguna välja ka Keila integreeritud õendushaigla ja hooldekodu laienemise. «Meie uued ruumid aitavad oluliselt tõhusamalt tulla toime viirushaiguste, sh. koroonaviiruse levikuga. Seda aitab tagada eriline lüüsisüsteem mis piirab oluliselt nakkushaiguste võimalikku levikut enne palatitesse sisenemist,» märkis Vaher.

Keila Haigla on Eesti juhtiv integreeritud õendushaigla ja hooldekodu, osutades teenust ligi 400 hoolealusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles