Oskar Lutsu romaanist tuntuks saanud Punsli õli äratati ellu

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tartu Ülikooli ja tervisetoodete maaletooja Allium UPI ühistööna jõudis müügile Oskar Lutsu romaanist «Suvi» tuntud punsli õli, mis sai nüüd nimeks Punsli palsam. 

Uuenduskuuri läbinud toode on valminud originaalretsepti baasil, milles kõik algupärane on identselt säilinud. 

«Meil on sisse töötatud Eesti ja rahvusvaheliste tootjatega head suhted ning koostöös Tartu Ülikooliga saame pakkuda tavapärasest erinevaid apteegitooteid,» kommenteeris Allium UPI tootejuht Elina Laur.

«Apteekriabiline Oskar Luts tegelikult ei kinnita oma romaanis «Suvi» Tootsile, et pakutu just punsli õli oli, jättes õhku võimaluse joogist kui pelgalt kirjanduslikust väljamõeldisest. Seetõttu oli mul aastast 1878 pärineva Kunze Riia palsami retsepti leidmise ja lahtimõtestamisega tükk tegemist ning mul on hea meel, et legendaarne preparaat on nüüd taas apteegiletil,» tõdeb Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi farmakognoosia professor Ain Raal.

Formula Nature Punsli palsam on hea erinevate vaevuste peletamiseks, nagu näiteks ängistus, külmatunne jms. Välispidiselt kasutades aitab vaigistada putukahammustustest tingitud nahaärritusi, samuti on hea kriimustuste ja marrastuste puhastamiseks.

Päevane seespidine annus täiskasvanutele on 5 ml kolm korda päevas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles