Eestis saab nüüd ööpäevast hooldusabi koju tellida (1)

PM Tervis
Copy
Hooleandja Piret proua Maret abistamas.
Hooleandja Piret proua Maret abistamas. Foto: Erakogu/CareMate

Eesti idufirma CareMate'i vahendusel saab sellest sügisest tellida ööpäevast kodust hooldusteenust, mis võimaldab pereliiget hooldaval inimesel sõita puhkama või tööreisile. Uue teenuse lisamise vajadus selgus kliendiküsitluse tulemustest, kus 93 protsenti vastanutest ööpäevaringse hoolduse vastu huvi tundis.

«Ööpäevaringse hooldusabi soovi avaldas meie enda klient, kes hooldab oma eakat nägemispuudega lähedast, kuid kes vajas aega ka iseendale. Uurisime oma võrgustiku hooleandjatelt, kas kellelgi on huvi korraga pikemalt koduhooldust pakkuda ja meie üllatuseks oli neid inimesi mitmeid,» tutvustas 24h teenuse mõtet CareMate'i asutaja Marion Teder.

«Meie kindlustunnet kasvatas ka klientide seas läbiviidud küsitlus, kus pea kõigile vastajatele pakkus ööpäevaringne abi huvi. Pooled vastanutest avaldasid soovi uue teenusega esmajärjekorras tutvuda,» lisas Teder.

Teenust saab tellida ka püsivalt

24h hooldusabi tellimisel tuleb hooleandjale lisaks töötasule tagada köögi, WC ja vannitoa kasutamine. Samuti tuleb eraldada magamistuba koos puhta voodipesu ja käterätikuga ning kolm toidukorda päevas, vähemalt 8 euro väärtuses.

Ööpäevase teenuse korral on hooleandja valves igaks hädajuhtumiks, millest hooldust osutatakse maksimaalselt 10 tundi ööpäevas. 24h töö hind on 130 eurot ööpäev. Pikaajalist teenust võib tellida lisaks 12 tunniks, kasutades hooleandja kohalolu kas päeval või öösel.

«Ööpäevaringset hooldusteenust saab tellida ka järjepidevalt, kuid siis tuleb arvestada sellega, et abiks käivaid hooleandjaid on mitu,» märkis Teder.

Hooldusabi jõuab igale poole

CareMate ootab oma platvormiga liituma uusi hooleandjaid, kel soov ja võimekus ööpäevaringset tellimust vastu võtta. 

«Rohkemate töötundide ja majutuse korral saab vastu võtta töö hoopis teises Eesti otsas. Nii on meie hooleandjad käinud näiteks Tallinnast Raplasse kliendi juurde või väiksemast piirkonnast Tallinnasse ja Pärnusse hooldusabi osutama,» rääkis Teder.

Tema sõnul on 24h töö intensiivne, kuid graafik võimaldab olla paindlik ja pikemalt puhata, lisas Teder, kes ise osutas ööpäevaringset hooldusteenust kahenädalase graafiku alusel aastaid Suurbritannias.

Platvorm CareMate on mõeldud kõigile, kes on seotud omastehooldamisega või kes vajavad erivajaduse tõttu abi.

Hooldusabilise tellimiseks tuleb registreerida end kasutajaks caremate.ee veebilehel. Rakenduse saab alla laadida nutitelefoni või -seadmesse Google Play ja App Store'ist.

Hoolesõbra saab tellida alates 45 minutist päevas. Praegu on CareMate’iga liitumiseks huvi näidanud ligi 1000 hooleandjat. Kõik hooleandjad peavad enne platvormi kaudu hooldusteenuseid pakkuma asumist läbima taustakontrolli ja vajaliku väljaõppe, mida CareMate korraldab. Lisainfot teenuste ja hooleandja töö kohta leiab caremate.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles