Suvepealinnas Pärnus saavad soovijad külmalaksu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportlased külmaravis.
Sportlased külmaravis. Foto: Estonia

Medical Spa Estonias on nüüd võimalik saada ravi nimega «Külmalaks», mis aitab kaalu langetada, terve püsida, kõikvõimalikest kroonilistest hädadest vabaneda ja lihaseid-liigeseid hooldada.


Jutt käib külmateraapiast, mida Põhjamaade spaadest pakub ainukesena Spa Estonia Pärnus. Seda kasutavad nii tippsportlased kui ka lihtsalt oma tervise eest hoolitsevad inimesed, kes naturaalsest ravist lugu peavad.

Jaanuaris said Estonias unikaalse külmateraapia kuuri nimega Külmalaks Eesti sõudekoondise sportlased. See oli mõeldud lihaste ja liigeste kiireks taastumiseks.

«Mõne minuti kestev teraapia kuni -100°C juures parandab vereringet lihastes, aitab kiiremini taastuda ning ravib lihaseid ja liigeseid,» lausus Medical Spa Estonia peaarst ning kuurortravi ekspert Hele Torop.

Eesti sõudekoondise arst Muza Lepik on külmateraapiat kasutanud sportlaste treeningtaastumisel juba ettevalmistumisel Pekingi olümpiaks ning teeb seda ka tänavu Londoni olümpia eel. «Arvan, et ühe mõttelise osa meie kahepaadi Pekingi OM hõbedast võib panna taastuskeskuse arvele. Külmaravi on tänapäeval tuntud tugiaparaadi funktsiooni tervendaja ja lihaste jõuvarude parandaja, mis on saavutanud suure poolehoiu spordimaailmas,» selgitas ta.

Toropi sõnul on külmaravi tarvis Estonia Spa investeerinud eraldi tehnoloogiasse ning ekspertide väljaõppesse. Tegemist on iidse Jaapani juurtega raviteraapiaga, mida kodumaised kuurortravi eksperdid on edasi arendanud.

«Külmaravil on valuvaigistav ja põletikuvastane toime, see kaotab turse, lõõgastab lihaseid ja parandab liigeste funktsiooni, mistõttu sobib just sportlaste taastusprogrammidesse,» lausus Torop.

Ta lisas, et külmaravi parandab lihasjõudlust ning liigutuste amplituuti ja kiirust. Positiivne toime ilmneb juba mõne raviseansi järel, kuid parema tulemuse saab kuurina. Sel juhul saadakse raviefekt terveks aastaks. Ravi sobib nii sportlastele kui ka lihas- ja liigesehädade leevendamiseks kõigile inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles