Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Mida teha, kui enda seisukoha eest seismisest tõuseb tüli?

Copy
Teadlased soovitavad jälgida oma tundeid  – mismoodi inimene tunneb end enne vestlusesse asumist, millised tunded valdavad teda siis, kui teine tundub sõnumit mitte mõistvat.
 
Teadlased soovitavad jälgida oma tundeid  – mismoodi inimene tunneb end enne vestlusesse asumist, millised tunded valdavad teda siis, kui teine tundub sõnumit mitte mõistvat.  Foto: Marko Saarm / Sakala

Mind on õpetatud alati aus olema, ütlen asju keerutamata ja seisan enda seisukohtade eest. Ma ei saa taganeda, kuni pole täielikult oma vaatevinklit avanud. Mulle on öeldud, et olen konfliktne – ma pole sellega nõus. Tülid tulevad pigem teiste tõrksusest uusi mõtteid enda maailmapilti lasta. Kuidas saaksin enda seisukohti teistele tõhusalt selgeks teha?

Madis

Enne kui arvamuste avaldamise teema juurde asun, pööran tähelepanu asjaolule, kuidas teiste kommentaarid teile on mõjunud. Teile on öeldud, et olete konfliktne, ja teie pole öelduga nõus, ilmselt seetõttu, et see ei kuulu teie arvates teie minapildi juurde. Mõistan, et see haavab, sest see esitab väljakutse teie senistele mõtteviisidele, veendumustele ja valikutele.

Ning seepärast olen nii tänulik, et olete kirjutanud. See viitab, et olete valmis veidi avatumalt ka enda seisukohti vaatama, ehk võtma ette väikse sammu muutuse poole. Rõhutan, et see ei ole taganemine, vaid pigem võib seda võtta kui uudishimulikku uurimist.

Tagasi üles