Tallinna tervishoiu kõrgkooli koolitus toob õetööle uusi spetsialiste

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna tervishoiu kõrgkoolis algab seitsmendat korda koolitus, mille läbimisel on valmis naasma tervishoidu õetööle ligikaudu 15 uut spetsialisti.

Kõrgkoolis toimuvat projekti «Õed tagasi tervishoidu» rahastab sotsiaalministeerium ning selle eesmärk on julgustada pikka aega õe tööst eemal olnuid naasma tervishoidu ja seeläbi leevendada tööjõupuudust tervishoiuasutustes.

Juba teist korda saavad teiste seas koolitusele kandideerida ka velskrid ning õed ja ämmaemandad, kes on küll tervishoiutöötajate registris, kuid ei ole alates 2015. aasta 1. veebruarist õena töötanud.

«Projekt «Õed tagasi tervishoidu» on olnud jätkusuutlik, tuues alates 2015. aastast tervishoidu tagasi rohkem kui sada õde,» ütles tervishoiu kõrgkooli õppejõud-lektor Kadri Kööp.

Õppetöö toimub tsüklitena üle nädala märtsini. Kursuse lõpus sooritavad õppijad eksami ja võivad taotleda enda tervishoiutöötajate registrisse kandmist ning seejärel asuda ka õena tööle. Tallinna õpperühma on oodata 15 õppijat, kellele makstakse õpingute ajal ka stipendiumi.

Registreerimine õppesse algab 27. septembril ja kestab 27. oktoobrini. Täpsem info ja õppetööle registreerumine siin.

Uuest aastast alustab sarnane rühm ka Tartu tervishoiu kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles