Iru hooldekodu 7,7 miljoni eurone õendusabi üksus saavutas täiskõrguse

BNS
Copy
Iru hooldekodu.
Iru hooldekodu. Foto: Raigo Pajula

Neljapäeval võetakse Iru hooldekodu õendusabi üksuse hoonelt võetakse maha sarikapärg, maksimaalse kõrguse saavutanud hoone kogumaksumuseks on kavandatud 7,7 miljonit eurot.

Iru hooldekodu on aastate jooksul pidevalt laiendatud ja eri perioodidel rajatud hooneosad on ühendatud galeriide abil ühtseks kompleksiks. Rahvastiku vananedes aga vajadus õendusabi teenuse järele üha kasvab ning ka hooldekodu peab jätkuvalt laienema, teatas Tallinna kommunikatsiooniteenistus.

Uue õendusabi üksuse rajamisega saab hooldekodu juurde voodikohti kvaliteetse teenuse osutamiseks ning paranevad ka personali töötingimused.

Hoonesse on projekteeritud neli osakonda kokku 100 voodikohaga, sealhulgas õendusabi osakond, hospiitsosakond ning kaks osakonda dementsetele patsientidele. Õendusabi üksuse hoone ehitatakse kahe maapealse korrusega ja see ühendatakse olemasoleva ehitisega.

Hoone ehitus algas mullu novembris ning see saab valmis 2022. aasta märtsis ja avatakse sama aasta juunis.

Hoone projekteeris Esplan OÜ, selle sisearhitektuuri ja meditsiinitehnoloogia projekteeris Architecture Workshop Finland Oy Eesti filiaal. Ehitustöid teeb Ehitus5ECO OÜ ning omanikujärelevalvet Infragate Eesti AS.

Iru Hooldekodu on Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti hallatav asutus, mis teenindab esmajoones Tallinna linna täisealisi üldhooldusteenuse vajajaid. Hooldekodu asub Tallinnas Lasnamäe linnaosas Pirita jõe looduskaitseala vahetus läheduses.

Hooldekodu renoveeritud hooned koosnevad kaheksast hooldusüksusest, mis on teineteisega seotud. Kõiki esmavajalikke teenuseid ning mitmeid tugiteenuseid on võimalik tagada igapäevaselt koha peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles