Uus tervisekeskus Põhja-Tallinnas läks maksma ligi 6 miljonit eurot

BNS
Copy
Uus tervisekeskus Sõle tänaval
Uus tervisekeskus Sõle tänaval Foto: Taavi Leppiman

Aasta lõpus avatav Lääne-Tallinna keskhaiglale kuuluv Põhja-Tallinna tervisekeskus läks maksma ligi kuus miljonit eurot.

Põhja-Tallinna tervisekeskuse hoones hakkavad patsiente vastu võtma nii perearstid kui ka Lääne-Tallinna keskhaigla mitmed eriarstid ja spetsialistid. Samuti saab seal teha röntgen- ja ultraheliuuringuid ning anda laboriuuringuteks vajalikke proove.

Keskuses on ruumid kaheksale perearstikeskusele, kus töötab 12 nimistuga perearsti. Lääne-Tallinna keskhaigla spetsialistidest hakkavad seal vastuvõtte tegema hambaarstid, endokrinoloog, kõrva-nina-kurguarst, sisehaiguste arst, kirurg, uroloog, nahaarst, taastusarst, psühhiaater, samuti ämmaemandad, füsioterapeut, massöör, psühholoog ja vaimse tervise õed.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos ütles, et Sõle tänava ääres oli ehitada lihtne ja ümberkaudne kogukond suhtus ehitustöödesse soosivalt. «Peagi tööd alustav Põhja-Tallinna tervisekeskus koos perearstiteenusega on siinsele kogukonnale meeldivalt lähedal ja annab korraliku panuse linnaosa inimeste tervishoiule. Siinne tervisekeskus on meie jaoks valmimise järjekorras teine, aga ehitanud oleme neid kolm.»

Tervisekeskuse välisarhitektuuri autor on Indrek Saarepera arhitektuuribüroost Visuaal, sisearhitekt on Timo Villak IN-DI-st, hoone projekteeris Esplan ning ehitajateks olid Mapri Ehitus ja Vanalinna Ehitus.

Põhja-Tallinna tervisekeskuse rajamine on rahastatud osaliselt Euroopa regionaalarengu fondi vahenditest ja samuti Lääne-Tallinna keskhaigla omavahenditest. Ligi 5500 ruutmeetri suuruse tervisekeskuse projekteerimine ja ehitus läks maksma 5,93 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles