Keskerakond tahab premeerida vaktsiinisüsti saanud eakaid (2)

BNS
Copy
Kas valitsuse (pildil peaminister Jüri Ratas ja sotisiaalminister Tanel Kiik) maskikohustuse kehtestamine ületas nende pädevust? Endine õiguskantsler Allar Jõks arvab nii, kuid justiitsministeeriumi sõnul on kõik korras.
Kas valitsuse (pildil peaminister Jüri Ratas ja sotisiaalminister Tanel Kiik) maskikohustuse kehtestamine ületas nende pädevust? Endine õiguskantsler Allar Jõks arvab nii, kuid justiitsministeeriumi sõnul on kõik korras. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond koostas rea ettepanekuid Covid-19 kriisiga toimetulemiseks, muu hulgas soovib Keskerakond anda 60-aastastele ja vanematele vaktsineerimise eest 100 eurot toetust ning panna käiku vaktsiinitaksod.

Keskerakonna juhi ja riigikogu esimehe Jüri Ratase sõnul on erakond töötanud kahes valitsuses selle nimel, et saaksime elada võimalikult väheste koroonaviiruse vastaste piirangutega ning et Covid-19 vastu vaktsineerimine oleks kõigile Eestimaa elanikele tasuta, vabatahtlik ja kodu lähedal kättesaadav.

«Keskerakond toetab eelkõige positiivseid meetmeid, mille toel vaktsineerimisega hõlmatust tõsta. Oleme mitmeid seda eesmärki täitvaid ettepanekuid arutanud ka koalitsioonis ning loodame peagi jõuda vajalike kokkulepeteni,» ütles Ratas.

Keskerakond esitas sel nädalal koalitsioonipartnerile kuus ettepanekut ühiskonna avatuna hoidmiseks ja vaktsineerimisega hõlmatuse tõstmiseks. Partei paneb ette maksta toetust või hüvitist 100 eurot 60+ inimestele esmase vaktsineerimiskuuri läbimisel või tõhustusdoosi tegemisel.

«Tulemustasu 10 000 eurot igale perearstikeskusele 60+ vanuserühmas vähemalt 80-protsendilise lõpetatud vaktsineerimisega hõlmatuse saavutamisel. Hooldekodude töötajatele ühe kuupalga ulatuses tulemustasu maksmine, kui hooldekodu töötajate lõpetatud vaktsineerimisega hõlmatus on üle 90 protsendi. Toetusmeede kohalikele omavalitsustele 10–20 eurot iga elaniku kohta, kui on saavutatud 60+ vanuserühmas või täiskasvanud elanikkonnas vähemalt 80 protsenti lõpetatud vaktsineerimisega hõlmatus,» loetleb Keskerakond.

Keskerakond soovitab luua riikliku vaktsiinikahjustuste fondi koos patsiendikindlustuse süsteemiga ning käivitada vaktsiinitakso pilootprojekt kodus vaktsineerimise edendamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles