Teadlased avastasid antikeha, mis peatab kehas probleemsete koroonatüvede paljunemise

PM Tervis
Copy
Koroonaviirus ja antikehad.
Koroonaviirus ja antikehad. Foto: Shutterstock

Lausanne'i ülikooli haigla ja Šveitsi tehnikaülikooli teadlased on avastanud väga tugeva monoklonaalse antikeha, mis on tõhus kõigi seni tuvastatud probleemsete tüvede, sealhulgas Delta neutraliseerimisel.

Äsja tuvastatud antikeha eraldati Covid-19 patsientidelt. See on üks võimsamaid SARS-CoV-2 vastu seni tuvastatud antikehi, vahendab Medical Xpress.

Antikeha struktuurne kirjeldus näitab, et see seondub tihedalt piirkonnaga, mis ei allu ogavalgule ja blokeerib seeläbi selle seondumise rakkudega, nii et viirus ei saa rakku siseneda. See tähendab, et antikeha peatab viiruse paljunemisprotsessi, võimaldades patsiendi immuunsüsteemil SARS-CoV-2 organismist eemaldada.

Lisaks viirusevastastele omadustele on antikeha püsiv ja võib patsiente kaitsta 4-6 kuud. See teeb sellest huvitava ennetava ravivõimaluse isikutele, kel ei teki immuunvastust. Immuunpuudulikkusega või elundisiirdamise patsiente, samuti teatud vähiliikidega patsiente saaks kaitsta SARS-CoV-2 eest, süstides neile kaks või kolm korda aastas antikehi.

Uuringu tulemused avaldatakse mainekas ajakirjas Cell Reports.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles