Briti tervishoiujuhid nõuavad koroonapiiranguid

Copy
Koroonavaktsiin.
Koroonavaktsiin. Foto: Tairo Lutter

Briti tervishoiujuhid ärgitasid kolmapäeval valitsust taastama mõned koroonapiirangud, leevendamaks survet haiglatele, kuna nakkusjuhtude arv on hakanud taas tõusma.

Ministrid on aga piirangute kehtestamise vastu ja väidavad, et olukord on palju parem kui aasta alguses ning riik õpib viirusega elama.

Teisipäeval registreeriti Suurbritannias 223 Covid-19st põhjustatud surmajuhtumit, mis on kõrgeim ööpäevane koroonaohvrite arv märtsist alates.

Viimastel päevadel on tuvastatud keskmiselt üle 40 000 nakkusjuhu päevas ja kasvab ka haiglaravi vajavate nakatunute arv.

Inglismaa, Walesi ja Põhja-Iirimaa riiklike terviseametite ühenduse NHS konföderatsiooni juht Matthew Taylor ütles, et haiglad on surve all ning midagi tuleb ette võtta, sest lähenemas on traditsiooniliselt hõivatum talveperiood.

«Parem on tegutseda varakult ja rakendada meetmeid, mis ei peata majandust – kuigi ma tunnistan, et need on inimestele ebamugavad – või ootame olukorra halvenemist ja võimalikku ohtu, et tuleb rakendada rangemaid meetmeid?» ütles Taylor.

Juulis koroonapiirangud tühistanud valitsus kinnitab, et jälgib koroonastatistikat tähelepanelikult, kuid nakatumine on tõusnud eeskätt koolilaste hulgas.

Olukord ei ole selline, et tuleks taastada piirangud, nagu siseruumides maski kandmise kohustus ja soovitus võimalusel kodus töötada.

«Ma ei näe põhjust praegu kurssi muuta,» ütles ettevõtlusminister Kwasi Kwarteng BBCle. «See on viirus, millega me õpime elama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles