Moskva peatab koroona leviku tõttu mitteelutähtsad teenused

Copy
Klassikalised vene sõrnikud. Restoranidest ja kohvikutest saab toitu kaasa osta.
Klassikalised vene sõrnikud. Restoranidest ja kohvikutest saab toitu kaasa osta. Foto: Shutterstock

Moskva peatab Covid-19 leviku hoogustumise tõttu 28. oktoobrist 7. novembrini mitteelutähtsad teenused, teatas neljapäeval linnapea Sergei Sobjanin.

President Vladimir Putin andis kolmapäeval korralduse kehtestada tasustatud töövaba nädal koroonanakkuse leviku pidurdamiseks ning ärgitas venelasi ilmutama vastutustunnet ja laskma end vaktsineerida.

Venemaa teatas neljapäeval 1036 koroonasurmast viimase ööpäeva jooksul, kuid ametnikud hoiatavad, et halvim on alles ees, sest täielikult vaktsineeritud on vaid 35 protsenti venelastest.

Sobjanini teatel pannakse 11 päevaks kinni kõik väheolulised kauplemis-, spordi- ja meelelahutusasutused. Lahti jäävad toitu, ravimeid ja esmatarbekaupu müüvad poed.

Restoranidest ja kohvikutest saab toitu kaasa osta.

Rahvarohked üritused on keelatud ja koolid suletakse. Samal ajal on ka koolivaheaeg.

Teatrid ja kinod võivad lahti jääda, kuid sinna lubatakse ainult vaktsineerimistõendiga.

Linnapea sõnul on neid meetemeid vaja, sest olukord Moskvas areneb halvima stsenaariumi järgi.

Kui piirangud 8. novembril kaovad, kaob ka vaktsineerimata üle 60-aastaste ja krooniliste haigustega elanike ühistranspordis tasuta sõidu õigus.

«Palun suhtuda sellesse otsusesse mõistvalt. See võeti vastu eesmärgiga kaitsta kõige haavatavamate moskvalaste elu ja tervist,» ütles Sobjanin.

Linnapea on andnud juba varem üle 60-aastastele vaktsineerimata elanikele soovituse töötada kodunt, ja kehtestanud teenindajatele vaktsineerimiskohustuse.

Ametnikud ütlesid nädala algul, et koroonaviirus levib kiiremini kui kunagi varem. Neljapäeval registreeriti Venemaal 36 339 uut nakkusjuhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles