Arstitudengid kutsuvad laste vaktsineerimise teemadel kaasa mõtlema

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) korraldab koostöös Tartu Ülikooli Üliõpilasesindusega (TÜÜE) 25. oktoobril algusega kell 19 Tartu Ülikooli Delta õppehoones vaktsineerimisteemalise väitluse.

Üritus algab Tartu Ülikooli Väitlusklubi väitlejate diskussiooniga teemal «Riikides, kus vaktsineerimine ei ole kohustuslik, ei annaks riik sotsiaalseid hüvesid neile, kes ei vaktsineeri oma lapsi».

Väitlusele järgneb paneeldiskussioon, milles osalevad Tartu Ülikooli peremeditsiini professor, instituudi juhataja ja perearst doktor Ruth Kalda, Vivika Adamson Tartu Ülikooli Kliinikumi infektsioonikontrolli arst doktor Vivika Adamson, haigekassa juhatuse liige Maivi Parv ja pediaater ning perearst doktor Marje Oona. Lisaks on kõigil huvilistel võimalik panelistidele küsimusi esitada ning neile professionaalidelt vastused saada.

Väitlus on suunatud eeskätt tudengitele, ent osalema on oodatud kõik teemast huvitatud ja teemal kaasa rääkida soovivad inimesed. EAÜS-i eesmärk tudengiorganisatsioonina on eelkõige tõsta tudengite teadlikkust probleemist, kuid sealjuures on meie seltsi visioon tõsta Eesti rahva füüsilist, vaimset ja sotsiaalset heaolu.

Üritus toimub hübriidvormis ning kantakse üle EAÜS-i Youtube’i kanalil. Kohapeal on võimalik osaleda COVID tõendi olemasolul ning eelregistreerimisega. COVID tõendina on sobilikud vaktsineerimispass või läbipõdemise tõend.

«Proovime luua keskkonda kaalutletud aruteluks, mille eesmärgiks on välja selgitada kõikvõimalikud argumendid ning nägemused erinevatelt pooltelt. Väitluses käsitletut mõtestavad lahti oma eriala professionaalid,» selgitab Doris Poolamets, ürituse üks peakorraldajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles