Kliinikum ootab vaktsineerima tõhustusdoosiga ilma registreerimata (1)

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumis on võimalik vaktsineerida Covid-19 vastu esimese, teise või tõhustusdoosiga kõikidel nädalapäevadel ette registreerimata.

«Ootame tõhustusdoosi tegema kõiki täisealisi inimesi. See tähendab, et nii inimesi alates 65. eluaastast ning kaasuvate haigustega inimesi alates 18. eluaastast kui ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridustöötajaid, kellel vaktsineerimisest juba üle poole aasta möödunud on. Lisaks saavad vaktsineerida tõhustusdoosiga ka kõik teised täisealised inimesed vanuses 18–64, kellel on möödas viimasest vaktsineerimisest kaheksa kuud,» ütles kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder.

Tõhustusdoosi tegemisel kasutatakse Pfizeri vaktsiini sõltumata sellest, millise Covid-19 vaktsiiniga on eelnevalt vaktsineerimiskuur läbitud. «Kliinikumi vaktsineerimismeeksond on teinud tänaseks kokku ligi 144 000 vaktsiinidoosi, nende seas juba ka mitu tuhat tõhustusdoosi ning julgustan inimesi võimalust kasutama ja oma immuunsust tugevdama,» lausus Teder.

Teder lisas, et vaktsineerima oodatakse kõiki, ka neid, kes pole veel jõudnud kaitsesüsti teha.

Tartu ülikooli kliinikumis on võimalik vaktsineerida nii L. Puusepa 8 peamajas kui ka Kvartali keskuses. Vaktsineerida saab nii ilma registreerimata kui ka registreerides, et leida endale sobivaim aeg ja koht. Aega saab broneerida kliinikumi etteregistreerimiskeskuse telefonil 731 7200 esmaspäevast reedeni kella 8–18 või e-Patsiendi portaalis valides erialaks «Covid-19 vastu vaktsineerimine». Kvartali keskuses on vaktsineerimiskabinet avatud kõikidel nädalapäevadel, kliinikumi peamajas esmaspäevast laupäevani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles