Mõõdukas õlletarbimine toob tervise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Tervishoiualaste ajakirjade kohaselt võib õllejoomist pidada sama tervislikuks kui veinijoomist.

Hiljutised uuringud on näidanud, et õlu ei ole mitte niisama rämps, vaid sellel on ka palju erinevaid tervistavaid omadusi, näiteks võib õlle mõõdukas tarbimine vähendada südame ja veresoonkonna haiguste riski, kirjutab DinSide.

Tšehhi Õlleinstituudi teadlased on valmistanud õlle, mis aitab vähendada üleminekueas olevate naiste kaebusi.

Kuna õlu sisaldab humalat, mille koostisesse kuulub omakorda hormonaalprobleemide vastu aitavat fütoöstrogeeni, võtsid Tšehhi teadlased kasutusele tehnoloogia, millega selle aine sisaldust õlles suurendada.

USA Oregoni Ülikooli teadlased leidsid humalast aga spetsiaalse antioksüdandi tüübi, mis aitaks ära hoida eesnäärmevähki. Kuigi piisava koguse aine saamiseks peaks ära jooma 17 pudelit õlut, on siiski võimalik, et teadlased suudavad välja arendada ka humalal põhineva vähiravimi.

Austria teadlaste korraldatud uuring näitab lisaks, et humalas sisalduv antioksüdant humuloon võib leevendada kroonilisi põletikke, mis viimase aja uuringute kohaselt võib omakorda seotud olla Alzheimeri, liigesereuma ning südame ja veresoonkonna haigustega.

Usutavalt mõjuvad õlles sisalduvad mineraal hästi ka luudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles