Ravimiamet teatas mitmete ravimite tarneraskustest

BNS
Copy
Ravimiamet teatas mitmete ravimite tarneraskustest
Ravimiamet teatas mitmete ravimite tarneraskustest Foto: Mihkel Maripuu

Ravimiamet teatas mitmete ravimite tarneraskustest, millest osale puudub asendus teise sarnase toimega medikamendi näol.

Müügiloa hoidja AstraZeneca AB esindaja teavitas ravimiametit ravimi Forxiga 5 mg tarneraskustest, mis kestavad eeldatavasti oktoobri lõpuni. Forxiga on näidustatud täiskasvanutele 2. tüüpi suhkurtõve raviks. Teisi sama toimeaine ja annusega ravimeid saadaval ei ole ning patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti poole.

Samal müügiloa hoidjal on tarneraskused ka ravimiga Crestor 10 mg, probleemid kestavad eeldatavasti detsembrini. Ravimiga Crestor 10 mg ravitakse kõrget kolesteroolitaset veres. Saadaval on teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Müügiloa hoidja Takeda Pharma AS teatas ravimi Hjertemagnyl 75 mg/10,5 mg tarneraskustest, mis kestavad eeldatavasti novembrini. Saadaval on Hjertemagnyl 150 mg/21 mg õhukese polümeerikattega tabletid, mis on poolitatavad kaheks võrdseks annuseks. Hjertemagnyl on tromboosivastane ravim. Samal müügiloa hoidjal on tarneprobleemid ka valuvaigistiga Ibumetin 600. Tarneraskus kestab eeldatavasti novembrini. Saadaval on teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Müügiloa hoidja Mylan Healthcare SIA esindaja teatas vererõhuravimi Tarka 240 mg/4 mg tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti tuleva aasta jaanuarini. Saadaval on samade toimeainete ja annustega monopreparaadid. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti poole.

Müügiloa hoidja Sanofi-Aventis Groupe esindaja teatas Kevzara 150 mg süstelahuse tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti tuleva aasta jaanuarini.

Kevzara 200 mg süstelahuse tarneraskus kestab eeldatavasti oktoobri lõpuni. Kevzara on ravim, mida kasutatakse mõõduka kuni raske reumatoidartriidiga. Teisi sama toimeaine ja näidustusega ravimeid saadaval ei ole. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles