Hambaravi suurema hüvitise saajate ring kasvab

BNS
Copy
Hambaravi. Foto on illustratiivne.
Hambaravi. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Riigikogus on kolmapäeval esimesel lugemisel seaduseelnõu, mis lisab kõrgendatud piirmääras hambaravi hüvitise saajate ringi registreeritud töötud ja toimetulekutoetust saavad inimesed.

Eelnõu kohaselt saavad töötud ja toimetulekutoetust saavad inimesed järgmisest aastast praeguse 40 euro asemel aastas 85 eurot hambaravihüvitist. Hambaravihüvitise kasutamisel kahaneb neil sihtrühmadel omaosalus 50 protsendilt 15 protsendile.

«Lisaraha eraldamine tähendab tegelikult kokkuhoidu, sest niiviisi on võimalik suurematele probleemidele varem jaole saada või neid ennetada,» lausus Keskerakonna fraktsiooni kuuluv sotsiaalkomisjoni liige Marika Tuus-Laul. 

Edaspidi on kõrgendatud piirmääras hambaravihüvitist õigus saada neil, kes on töötukassas töötuna arvel ja neil, kes on hambaravi saamise kuule eelneva kahe kalendrikuu jooksul saanud toimetulekutoetust.

Ravikindlustusega inimesed saavad praegu aastas 40 eurot hüvitist, kõrgemat 85-eurost hüvitist saavad eakad ja rasedad. Alla 19-aastastele on hambaravi tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles