Üks küsimus: kuidas saab lisapuhkepäevi puudega laste pealt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tarbija24 vahendab nii töötajate kui tööandjate küsimusi, millele vastab tööinspektsiooni jurist. Seekord küsib tööandja, kuidas tuleb puhkepäevi anda kaht puudega last kasvatavale vanemale.


Küsimus:

Meil on tööl töötaja kellel on kaks puudega last. Kas tal on õigust saada lisapuhkepäevad kahe lapse eest. 2 tööpäeva kuus ja kas neid päevi on töötajal õigus välja võtta mitme kuu eest korraga?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Ülle Mustkivi :

Kui peres on kaks alla 18-aastast puudega last, siis on õigus ühel vanematest kasutada kaks lisapuhkepäeva kuus ehk iga lapse kohta üks päev. Neid lisapuhkepäevi võib kasutada ka näiteks nii, et ühe päeva kasutab ema ja teise isa.

Puudega lapse erivajadusi arvestades võimaldab töölepinguseadus ühele vanematest tööst vaba aega kuus ühe tööpäeva ulatuses puudega lapse eest hoolitsemiseks, et vanem saaks regulaarselt tegeleda puudega lapse vajadustega.

Kuid poolte kokkuleppel (tööandja nõusolekul) on lubatud need päevad ka teatud perioodi jooksul liita, näiteks lapsega taastusravil käimiseks või muul sarnasel eesmärgil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles