Ministeerium: puudega inimese parkimiskaardi võltsimine on kuritegu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline parkimine on igapäevane.
Selline parkimine on igapäevane. Foto: Liis Treimann

Siseministeerium taunib puudega inimeste parkimiskaartide väärkasutust ja tuletab meelde, et parkimiskaardi võltsimine on kuritegu.


«Parkimiskaardi mõte on anda liikumispuudega juhile ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki juhile eriõigused, et tagada nende liikumisvõimalused,» seisab ministeeriumi saadetud meeldetuletuses.

Liiklusseadus annab edasi juhi eriõiguste mõtte, samas möönavad siseministeerium ning politsei- ja piirivalveamet, et liiklusseadus ei ava liikumispuudega isiku teenindamise mõistet, mis annab selle kasutamisele laia tõlgendamisvõimaluse. Siiski tuleb arvestada, et seadusest tulenev eriõigus on seotud üksnes puudega isiku liikumisvõimaluse tagamisega.

«Puudega inimeste parkimiskaardi õige kasutamise järelevalve osas peavad tegema tihedat koostööd nii kohalik omavalitsus kui politseinikud. Väärkasutamistele tuleb kindlasti reageerida,» ütles siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Priit Heinsoo.

Eelmise aasta lõpus arutasid politsei, Tallinna linnavalitsuse, puuetega inimeste fondi ja sotsiaalministeeriumi esindajad üheskoos, mida tuleks ette võtta võltsitud parkimiskaartide ja soodustuste ebaseaduslike kasutajate ohjamiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles