Ravimiamet teatas nelja ravimi tarneraskustest

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Erik Prozes/Scanpix

Ravimiamet teatas reedel nelja ravimi tarneraskustest, lisaks lõpetatakse kolme ravimi turustamine.

Müügiloa hoidja Sandoz Pharmaceuticals d.d. esindaja teatas ravimi Allopurinol Sandoz 100 mg tablettide tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti tuleva aasta maikuuni. Seda ravimit kasutatakse pikaajaliselt podagrat ennetavaks raviks ning seda võib kasutada teiste seisundite korral, mis on seotud kusihappe liigse moodustumisega organismis, sealhulgas neerukivide ja muud tüüpi neeruhaiguste korral. Saadaval on teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Müügiloa hoidja Actavis Group PTC ehf esindaja teatas ravimi Tadalafil Actavis 20 mg õhukese polümeerikattega tablettide tarneraskusest, mis kestavad eeldatavasti järgmise aasta veebruarini. Selle ravimiga ravitakse täiskasvanud mehi, kellel on erektsioonihäire. Saadaval on teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Müügiloa hoidja Ratiopharm GmbH esindaja teatas ravimi Brontex 3 mg/ml siirupi tarneraskusest, mille kestus ei ole teada. Siirupit kasutatakse röga lahtistamise, produktiivse köhaga kulgevate ägedate ja krooniliste bronhopulmonaalsete haiguste korral. Saadaval on teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Müügiloa hoidja Dr. August Wolff GmbH & Co. KG Arzneimittel esindaja teatas ravimi Linola Urea 120 mg/g kreemi tarneraskusest, mille kestus ei ole teada. Kreemi kasutatakse kuiva hüperkeratoosse või ketendava naha raviks. Saadaval on väiksema uureasisaldusega tooted. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks pöörduma oma arsti või apteekri poole.

Ravimiameti teatel lõpetatakse ravimite Pulmicort Turbuhaler, Cancidas ja Dermilon Paste turustamine. Saadaval on teised sama toimeaine ja näidustusega ravimid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles