Lutsar tõhustusdoosidest: minge ise ka vaktsineerima, ärge oodake kutsumist (1)

PM Tervis
Copy
Irja Lutsar julgustab minema tõhustusdoosi saama.
Irja Lutsar julgustab minema tõhustusdoosi saama. Foto: Gert Tali

Eestis on umbes 130 000 inimest, kes said viimase vaktsiinisüsti vähemalt kuus kuud tagasi. Tartu Ülikooli viroloogiaprofessori, teadusnõukoja liikme Andres Meritsa hinnangul on riik neile tõhustusdoose teinud liiga aeglaselt, vahendab ERR.

«Minu isiklik arvamus on, et neid oleks võinud manustada kiiremini, sest tõhustusdooside manustamine võis Eestis alata 5. oktoobrist ja praeguseks oleks võinud neid olla tehtud Eestis üle 100 000. Nii palju, kui mina tean, on hetke number 40 000 lähedal,» rääkis Merits «Aktuaalses kaameras».

Praegu ei toimu süsteemset tõhustusdoosile kutsumist, vaid igaüks peab ise meeles pidama, millal kuus kuud viimasest süstist möödub.

«Minge ise ka vaktsineerima, ärge oodake, et teid kutsutakse. Ma ju ise tean, kuna mind vaktsineeriti või võin seda oma vaktsiinipassi pealt vaadata, arvutada, kui kuus kuud on täis ja minna ise kohale. Minu arusaamist mööda kedagi ära ei saadeta,» rääkis Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor, teadusnõukoja juht Irja Lutsar.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles