Sule: kindlasti läheb olukord veel keerulisemaks

PM Tervis
Copy
Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht Urmas Sule.
Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht Urmas Sule. Foto: Mihkel Maripuu

Terviseameti hädaolukorra kriisistaabi juht Urmas Sule ütles, et ta ei näe lähemas tulevikus Covid-19 haiglaravi vajaduse leevenemist. Silmapiiril võib olla olukord, kus haiglates tuleb teha raskeid valikuid, vahendab Med24.

Sule nentis, et iga nädal on tulnud haiglatesse juurde ligi 100 haiget. Viimane nädal on olnud veidi parem ning juurde on tulnud natuke alla 60 haige, aga kriisistaabi juhi sõnul pole põhjust arvata, et haiglaravi vajadus hakkaks vähenema.

«Praegu eeldada, et meil on keerukam osa möödas, on vale. Kindlasti läheb olukord veel keerulisemaks, aga kui kõrgel tipus me piduri peale saame, seda on raske ennustada. Ütleme nii, et ma ei näe lähitulevikus olukorra leevenemist. Küll aga loodame stabiliseerumist,» ütles Sule.

Kui haigla oma voodifondi ümber korraldab, toimub see paratamatult teise ravi arvelt, tõdes Sule. Ta nentis, et haiglad püüavad teha kõik endast oleneva, et plaanilist ravi ei peaks sulgema. «Mina ei julge konkreetselt ennustada, millal see kuupäev võiks saabuda, aga ma väga loodan, et suudame selle lükata nii kaugele kui vähegi võimalik,» sõnas Sule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles