24-aastasena vähiravifondi pöördunud Karina: tänu ravile on õnnestunud näha tütre esimesi samme

PM Tervis
Copy
Karina Peel ja varsti kaheseks saav pisitütar Sara Susann.
Karina Peel ja varsti kaheseks saav pisitütar Sara Susann. Foto: Erakogu

Augustis 2020 pöördus vähiravifondi Kingitud Elu poole abipalvega toona 24-aastane Karina Peel. Hiljuti avastatud soole adenokartsinoom oli jõudnud neljandasse staadiumisse ning kuuekuuse tütre ema vajas elupäästvat immuunravi, mis aitaks kasvajat tõrjuda. Fond ulatas abikäe ja teatab, et ravi on osutunud edukaks.  

Tänavu kevadel võis öelda, et immuunravi toimib väga hästi ja keemiaravi ei olegi enam tarvis. «Seda ei tea, kas ma kunagi ka päris terveks saan, kuid lootma peab ja vähemalt annab ravi mulle aega pisitütart kasvatada. Tänu hästi kulgevale ravile on mul õnnestunud näha oma tütre roomama hakkamist, käputamist, esimesi samme ja igpäevaseid naerukilkeid. Ma ei suuda iial sõnadesse panna kui oluline see mulle on ja kui oluline on teie jätkuv toetus,» kirjutas Peel aprillis.

Kingitud elu jätkas noore naise ravi rahastamist ja praegu ütleb Peel, et tal läheb väga hästi. «Mul on ravist null kõrvalmõju, mu enesetunne on hea ja tundub nagu oleksin justui terve. Hetkel on vähk kontrolli all,» tõdeb Peel. «Eelmisel aastal haiglasse sattudes öeldi mulle, et kui me nüüd, kohe ja päevapealt raviga ei alusta, siis meedikud mulle elukuid enam lubada ei julge. Tänaseks on sellest aasta möödas ja me kõik soovime, et neid kuid ja aastaid tuleks veel palju.»

«Ilmselgelt päris olematu see haigus siiski ei ole ja seega esineb aeg-ajalt paanikahäireid ning hirmu tuleviku ees, kuid katsun nendest tunnetest üle olla ning hinnata iga hetke oma elust,» tunnistab ta. 

«Hiljuti järjekordsel ravikuuril vaatasin seda imepisikest, kuid samas igas mõttes nii hinnalist kotikest, mis tilk tilga järel mu veeni sisenes ja süda täitus nii suure tänutundega,» sõnab ta.

Peel ütleb, et kuna ravi on kallis, aastas umbes 70 000 eurot, siis on ta seda saanud lubada vaid tänu fondi tegevusele ja annetajatele.

Armas annetaja, tea et su panustatud summa läks õigesse kohta, kuna see summa on toonud mind väga hullust seisust tunduvalt paremasse. Ma olen igaühele teist alatiseks lõputult tänulik!

Hetkel on plaan teha veel üks aasta ravi, mille järgselt jääb ta jälgimise alla.

Pisike Sara Susann, kes oli kõigest kuuekuune, kui ta ema esimest korda fondi poole pöördus, ja saab jaanuaris juba kaheaastaseks.

Karina Peeli jätkuvat ravi saab toetada sihtotstarbelise annetusega, mille märksõnaks «Karina raviks»:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu

Swedbank: EE212200221059073061

SEB: EE211010220228917224

LHV: EE137700771001442514

Luminor: EE591700017003638161

Coop Pank: EE704204278609604509

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles