JÄRELVAADATAV ⟩ Tervisemessil räägitakse eluviisist, seksuaalsusest ja vaimsest tervisest

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Esmakordselt Eestis toimub online-festival Tervise sõnum 2021. Festivalile on oodatud kõik, kellele pakuvad huvi vaimse tervisega ja tervisliku eluviisiga seotud teemad. 

Online-festival kestab 2.-4. novembrini. Festivalil on iga päev avatud online-mess, kus on võimalik tutvuda tervise ja tervislike eluviisidega tegelevate ettevõtete ja organisatsioonidega. Külastajad saavad tutvuda erinevate toodete ja teenustega, kuulata seminare ning saada osa eripakkumistest, mille on välja pannud Lahemaa Pärimuskoda, HAF treeningstuudio, NorVita, iPharma ja paljud teised. 

Sissepääs on tasuta. Festival toimub leheküljel http://tervisefestival.ee

2. novembril oli fookus tervislikul eluviisil, ülekannet on võimalik järelvaadate SIIT

Joogast, liikumisest, loodusteraapiast, toitumisest ja paljust muust rääkisid: jooga ja mõtteviisi koolitaja Marilyn Jurman, personaaltreener ja toitumisnõustaja Liina Laur, liikluse ja liikuvuse ekspert Marek Rannala, metsamoor ja taimetark Irje Karjus, toitumisnõustaja Erik Orgu ja veel paljud teised. 

3. novembril keskendusid ettekanded seksuaalteemadele, ülekannet on võimalik järelvaadata SIIT

Ennetusest ja abist seksuaalvägivallas, seksuaalharidusest, suguhaigustest ning produktiivtervisest rääkisid: sotsiaaltöötaja Keete Janter, Tervisemuuseumi külastusjuht Katriin Kütt-Oad, sekspositiivne koolitaja ja nõustaja Kristina Birk-Vellemaa, seksuaalkoolitaja Epp Kärsin ning mitmed teised eksperdid. 

Täna, 4. novembril, keskenduvad ettekandjad vaimse tervise teemadele. Otseülekannet vaata siit: 

Päevakava 4. novembril: 

11:00-11:30 Alustab päeva Marilyn Jurman. Kuidas vähendada stressi ja suurendada motivatsiooni. 

11:30-12:00 Vaimsest tervisest töökohal räägib Eesti Töötukassa nõustaja Kristi Uusmaa

12:00-12:30 Vaimne tervis - pärilikkuse, keskkonna, eluviisi ja abivõimaluste "smuuti". Räägib sotsiaaltervishoiu professor Merike Sisask

12:30-13:00 «Töö saviväljal» loovteraapia meetodi tutvustus. Praktilisi näiteid ja kuidas selle loovteraapia abil saab toetada vaimset tervist. Kõneleb savivälja terapeut Keete Janter

13:00-13:30 Loodusterapeut Reelika Kalmet räägib soolestiku-aju teljest ja mikrobioomi rollist meie emotsioonide mõjutamisel. 

13:30-14:00 Seksuaalselt väärkoheldud laps - mida teha, mida tegemata jätta? Teemat avab lastemajateenuste juht Anna Frank

14:00-14:30 Psühho- ja kunstiterapeut Helen Tartes-Babkina jagab psühholoogilisi nõuandeid, kuidas toetada seksuaalselt ära kasutatud last teraapias. 

14:30-15:10 Päeva lõpetab Anna-Kaisa Oidermaa teemaga «Life hacks enda mõjutamiseks». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles