Saksamaal tuvastati teist päeva järjest rekordarv Covid-19 nakatunuid

Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Dmitri Kotjuh

Saksamaa teatas reedel teist päeva järjest suurimast ööpäevasest Covid-19 nakkusjuhtude arvust pandeemia puhkemisest alates.

Nakatumine on kasvamas üle kogu Euroopa ning nakkushaiguste keskuse sõnul on vaktsineerimata inimesed igal pool silmitsi väga kõrge nakatumise ohuga.

Robert Kochi instituudi (RKI) andmetel registreeriti viimase 24 tunni jooksul 37 120 nakatumist ning neljapäeval tuvastati 33 949 uut nakkusjuhtu. Sellele eelnev rekord, 33 777 nakatumist pärineb 2020. aasta 18. detsembrist.

On võimalik, et suure nakkuste arvu põhjuseks on aeglustunud testimine ja tulemuste teatamine suurima nakatumisega piirkondades pärast esmaspäevast püha, kuid tegu on siiski pideva nakkuste tõusuga viimastel nädalatel.

Viimase ööpäeva jooksul suri koroonaviiruse tagajärjel 154 inimest, kokku on pandeemia algusest alates Covid-19 tõttu surnud 96 346 inimest.

Viimase nädala jooksul on 100 000 elaniku kohta tuvastatud 169,9 nakatumist, nädal tagasi oli see näitaja 139,2.

See on küll väiksem arv, kui enamikes Euroopa riikides, kuid sellegipoolest murettekitav.

Neljapäeval avaldatud iganädalases raportis ütles Robert Kochi instituut, et vaktsineerimata või osaliselt vaktsineeritud inimesed on silmitsi väga suure ohuga oma tervisele.

«Täielikult vaktsineeritud inimestele peetakse ohtu mõõdukaks, kuid see suureneb koos nakatumise kasvuga,» teatas instituut.

Föderaalsed ja piirkondlikud tervishoiuametnikud arutasid viirusega toimetulekut reedel Baierimaal lõppenud kahepäevasel kohtumisel.

Saksa tervishoiuminister palus kiirendada tõhustusdooside manustamist, suurendada inimeste vaktsineerimise ja testimise kontrolli ning muuta üle kogu riigi kohustuslikuks hooldekodude külastajate ja sealsete töötajate testimine. Äärmiselt detsentraliseeritud Saksamaal on piirangute kehtestamine ja nende lõpetamine peamiselt liidumaade valitsuste ülesanne.

Võimud edastasid ka uue üleskutse end vaktsineerida lasta. Võimude sõnul suureneb surve haiglatele ning vabade haiglakohtade arv on vähenemas, eriti piirkondades, kus vaktsineerimise tase on madal.

Ametlikel andmeil on pea kaks kolmandikku Saksamaa 83 miljonist elanikust saanud esimese vaktsiinidoosi, kuid piirkonniti on erinevused suured.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles