Mida teha, kui kaaslane on kitsi ega taha ise ringi sõitvat tolmuimejat?

Elina Kivinukk
, psühholoog
Copy
Mõnikord võib peres tüli tõusta isegi selle üle, kas osta iseliikuv tolmuimeja või mitte.
Mõnikord võib peres tüli tõusta isegi selle üle, kas osta iseliikuv tolmuimeja või mitte. Foto: P M/Scanpix

Kaaslasega on aastaid olnud kitsaskohaks erinev nägemus rahaasjades – mina näen raha kui vahendit, mida kasutada kenama elu loomiseks, tema ei taha kulutada isegi dušigeelile, vaid on klotsiseebi usku. Nüüd on meil teemaks üle pika aja suure ostu tegemine – soovin koju seda ise ringi sõitvat tolmuimejat, aga elukaaslane on vastu. Saan selle ise ka ära osta, aga ta heidab siis mulle mõttetut raha kulutamist ette. Kuidas see probleem lahendada?

Mari

Suur tänu nii põneva ja olulise teema tõstatamise eest. Julgen väita: rahaküsimus on lähisuhtes väga harva arutelu raha üle. Rahalised küsimused on laetud võimu ja tähendusega, see toob kaasa vestlused meie unistustest, hirmudest ja ka vähestest oskustest, mis omakorda viib aga väga tuliste vestluste, isegi tülideni.

Üheks võtteks, kuidas rahateemat paremini oma suhtes raamistada, on luua oma suhtes spetsiifilised rahaseadused. Mida rahaseadus tähendab? Need on põhimõtted või valemid, mille tulemusena mõlemad pooled tunnevad end turvaliselt ja õnnelikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles