Peaasi.ee alustas sügisest vaimse tervise vitamiinikuuri

PM Tervis
Copy
Vaimse tervise vitamiinid on head suhted, tasakaalustatud toitumine, uni ja puhkamine, meeldivate emotsioonide kogemine ning liikumine.
Vaimse tervise vitamiinid on head suhted, tasakaalustatud toitumine, uni ja puhkamine, meeldivate emotsioonide kogemine ning liikumine. Foto: Shutterstock

1. novembril alustas Peaasi.ee sügisest vaimse tervise vitamiinikuuri, mille käigus võetakse fookusesse viis vaimse tervise vitamiini. Vitamiinikuuri läbimine aitab inimestel paremini tasakaalu hoida.

«Tahame seekord jõuda natukene kaugemale sellest, et me häid nippe ja nõuandeid lihtsalt sotsiaalmeedias edasi jagame ja päriselt korraks ka ise proovida, kuidas see mõjub, kui teeme väikseid asju teisiti,» sõnas Peaasi.ee tegevjuht ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

«Usume, et nende lihtsate nippide regulaarne ja teadlik kasutuselevõtt toob lõpuks pikaajalise suure tulemuse. Aga selleks, et seda kogeda, on vaja neid tegevusi ka proovida. Sellepärast oleme otsustanud sügisese vitamiinikuuri kõigile veel lihtsamaks ja lõbusamaks teha,» sõnas ta selgituseks.

Sügisene vitamiinikuur näeb välja selline:

Vahemikus 1. november – 5. detsember loositakse igal esmaspäeval kell 10 Peaasi.ee Facebookis välja üks ühine vaimse tervise vitamiini nipp (see saab olema lihtne nipp, mida saab kasutada tööl, kodus, koolis ja mis ei võta rohkem kui 10 minutit osaleja päevast).

Kasutame seda nippi nädala jooksul regulaarselt (ka Peaasi.ee meeskond osaleb ning jagab oma mõtteid, muljeid, kogemusi nipi kasutamisest sotsiaalmeedias).

Igal reedel saadetakse kõigile osalejatele tagasisideküsimustik, et hinnata, kuidas nipi kasutamine nädala jooksul läks. Uuel nädalal algab uus ülesanne.

«Vitamiinikuuris on tänaseks end kirja pannud juba 894 inimest, seejuures on osalejaid tegelikult rohkem, sest paljud neist esindavad oma töökollektiivi, sõprus- või perekonda.»

Vaimse tervise vitamiinid on head suhted, tasakaalustatud toitumine, uni ja puhkamine, meeldivate emotsioonide kogemine ning liikumine. Vaimse tervise vitamiinikuuriga liitumiseks saab registreerida SIIN.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 Aasta tervisesõbra tiitli ning Presidendi Sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus sai MTÜ Peaasjad Kodanikuühiskonna Aasta tegija 2020 - Aasta vabaühenduse tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles