Pfizer: kauane töötaja varastas salajased andmed (6)

PM Tervis
Copy
Pfizeri koroonavaktsiin.
Pfizeri koroonavaktsiin. Foto: Tairo Lutter

Pfizer kaebas kohtusse kauaaegse töötaja, kes väidetavalt varastas hulga konfidentsiaalseid dokumente, sealhulgas mõne Covid-19 vaktsiiniga seotu, kui valmistus konkurendi juurde tööle minema, vahendab Business Insider.

Teisipäeval San Diego föderaalkohtus esitatud kaebuses ütles Pfizer, et Chun Xiao Li rikkus oma konfidentsiaalsuslepingut, laadides oma ettevõtte väljastatud sülearvutist oma isiklikele kontodele ja seadmetele ilma loata üle 12 000 faili. Väidetavad materjalid hõlmavad 24. septembri «näiteraamatut», mis sisaldab sisemisi hinnanguid ja soovitusi Pfizeri/BioNTechi Covid-19 vaktsiini kohta, Pfizeri suhteid oma Saksamaa vaktsiinipartneriga ning vähiantikehadega seotud esitlusi.

Pfizer ütles, et statistikadirektor Li püüdis korduvalt oma jälgi varjata, pakkudes isegi peibutussülearvutit. Li «on eksitanud Pfizerit selles osas, mida ta võttis, kuidas ta seda võttis, millal ja miks ta seda tegi ning kust need failid (ja võib-olla ka teised) leida,» ütles New Yorgis asuv ravimitootja.

Pfizer ütles, et Li lahkub ametist pärast 15 aastat ettevõttes töötamist ja näib, et tal on pakkumine liituda 29. novembril California ettevõttega Xencor, mis keskendub vähi ja autoimmuunhaiguste ravile.

Liga ei õnnestunud tema LinkedIni konto kaudu ühendust saada. Xencor ei ole kohtuasjas kostja ja keeldus kommentaaridest.

Pfizer ütles, et konkurendid on püüdnud firma töötajaid «halastamatult värvata, eriti 2021. aastal».

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles