Tšehhi sulgeb koroona tõttu jõuluturud ja ööklubid (2)

Copy
Diskopall
Diskopall Foto: Dustin Tramel / Unsplash

Tšehhi valitsus kehtestas neljapäeval koroonaviiruse ohjeldamiseks 30-päevase eriolukorra, mille vältel suletakse jõuluturud, aga ka ööklubid.

Tšehhis lisandus viimase ööpäevaga 18 004 uut koroonaviiruse juhtu. Päev varem tuvastati rekordilised 25 877 nakatumist.

Riigi idaosas on haiglad mahutavuse piiril ja patsiente on hakatud helikopterite ja kiirabiautodega mujale toimetama. Samuti on valdavalt vaktsineerimata koroonahaigete laine tõttu vähendatud plaanilise ravi osutamist.

«Olukord jätkab tulevatel nädalatel halvenemist ja tipnemist on oodata jõulude kanti,» ütles terviseminister Adam Vojtěch.

Erinevalt naaberriikidest Austriast ja Slovakkiast, mis on kehtestanud lukustuse, plaanib Tšehhi valitsus võtta leebemaid meetmeid.

Vojtěchi sõnul suletakse restoranid, ööklubid, diskoteegid ja kasiinod õhtul kella kümnest viieni hommikul. Samuti keelatakse jõuluturud ja avalikus ruumis joomine.

Esmaspäeval jõustusid ka piirangud vaktsineerimata tšehhidele, kel ei lubata käia restoranides, kohvikutes või spordirajatistes.

Ametist lahkuv peaminister Andrej Babiš ütles, et vaktsineermiskohustuse kehtestamine on variant, kuna 10,7 miljonist elanikust on täielikult vaktsineeritud vaid 6,3 miljonit.

«Me peame kehtestama vaktsineerimiskohustuse inimestele, kes töötavad tervishoius ja osutavad sotsiaalteenuseid, samuti tuletõrjujatele, sõduritele, politseinikele ja üle 60-aastastele,» ütles ta.

Tšehhis on registreeritud ühtekokku üle kahe miljoni koroonaviiruse juhu, surnud on 32 500 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles