PERHi parimaks sai psühholoogilise esmaabi kriisimeeskond

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla PERH.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla PERH. Foto: Eero Vabamägi

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juhatus tunnustas psühholoogilise esmaabi kriisimeeskonda käesoleva aasta parima meeskonna tiitliga.

Psühholoogilise esmaabi kriisimeeskonda kuuluvad kliinilised psühholoogid, vaimse tervise õed ja hingehoidjad, kelle peamine eesmärk on kolleege ennetavalt teavitada sellest, millised reaktsioonid võivad kriisiga kaasneda ja kuidas nendega toime tulla.

Regionaalhaigla juhatuse esimehe Agris Peedu sõnul on meeskonna panus praegusel kriisiajal olnud hindamatu kaaluga – proaktiivne tegevus ja ennetus on siinkohal võtmesõnad. «Kriitilises olukorras täiesti uue meeskonnana efektiivselt toimimine on igaühele kahtlemata korralik väljakutse. Saite sellega suurepäraselt hakkama. Olete toetanud meie haiglapersonali vaimset tervist igakülgselt ja andnud olulise panuse haigla toimepidevusse pandeemia ajal, tänan ja tunnustan teid,» lisas Peedu.

Erilised tänusõnad pälvisid kliinilised psühholoogid Kristi Kalvik ja Marko Neeme ning vaimse tervise õed Liis Kristiin Vaher ja Liisi Saarme.

Kriisimeeskond kutsuti ellu 2016. aastal, et pakkuda psühholoogilist tuge haiglakollektiivile masskannatanute situatsioonides. Esimese koroonalaine ajal kaasas Regionaalhaigla kriisistaap ka psühholoogilise esmaabi kriisimeeskonna, et pakkuda ennetavalt tuge regionaalhaigla töötajatele.

Ühiselt koostati toetavaid infomaterjale, heliklippe ja videoid, osaleti Covid-osakondade nõustamistes ning haiglatöötajatele avati ööpäevaringne kriisitelefon. Tagasiside meeskonna senisele tööle regionaalhaigla kolleegidelt on väga kõrge.

Tunnustus anti üle reedel, 26. novembril regionaalhaigla psühhiaatrikliiniku XIII sügiskonverentsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles