Prantsusmaal leidis kinnitust omikronijuhtum

Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Dmitri Kotjuh

Prantsuse võimud teatasid neljapäeval, et kinnitust leidis esimene koroonaviiruse omikrontüve juhtum Prantsuse emamaal.

Nakatunuks osutus hiljuti Nigeeriast naasnud 50-aastane mees.

Pariisi piirkonna tervishoiuamet ARS kinnitas, et mees polnud viiruse vastu vaktsineeritud ning tal polnud riiki saabumisel 25. novembril, mil teda testiti, mitte mingeid viiruse sümptomeid.

Ka tema vaktsineerimata abikaasa andis positiivse koroonaproovi, mille osas selgub varsti, kas ka tal on viiruse omikronvariant ning nende pere pandi karantiini, kinnitas ARS.

Enne seda tuvastati ainus omikroni nakkusjuht Prantsuse ülemere territooriumil, India ookeanis asuval Réunioni saarel, ehkki valitsuse kõneisik Gabriel Attal ütles kolmapäeval, et uuritakse veel 13 võimalikku nakatumist.

Prantsusmaa on pandeemia algusest alates silmitsi viienda viiruselainega ning kolm Prantsusmaa loodeosas asuvat haiglat kehtestasid eriolukorra, sest voodikohad täituvad kiiresti koroonapatsientidega.

Tervishoiuminister Olivier Véran hoiatas, et keskmine ööpäevane nakkuste arv võib ületada kevadise kolmanda viiruselaine nakatumiste rekordid juba sel nädalal.

Laupäevast alates lubab Prantsusmaa taas sisse Lõuna-Aafrika Vabariigist saabuvaid lende, kuid lennukist võivad väljuda vaid Prantsusmaa ja ELi kodanikud.

Saabumisel peavad nad tegema viirustesti ning negatiivse tulemuse puhul jääma ikkagi seitsmeks päevaks karantiini ja positiivse tulemuse puhul kümneks päevaks karantiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles